02AUG2012

OPROEP: Steun de 2-jarige Alissa die vecht tegen een hersentumor!

posted by Rabboon - Categorie: Geboorte

OPROEP: Steun de 2-jarige Alissa die vecht tegen een hersentumor!

HET VERHAAL VAN ALISSA:
22 augustus 2011, Alissa, 16 maanden oud, wou amper eten, lopen ging niet meer, enkel slapen! Het verdict van de dokter was… een hersentumor die 2 op de 100 000 kinderen voorkomt!
 

Die tumor ligt vast aan levensbelangrijke functies waarbij ze natuurlijk heel voorzichtig moeten te werk gaan. Toen ze de definitieve diagnose te horen kreeg werd Alissa's kleine zusje geboren. En Alissa blijft vrolijk en is superblij met haar kleine zusje!
 

Om de tumor weg te halen zou Alissa bestraling moeten krijgen, maar dit mag niet onder de 3 jaar! De hersenen moeten eerst volgroeid zijn.. bestraling zou onherroepelijke schade kunnen aanrichten.
De eerste 10 weken kreeg ze intensieve chemo, zodanig de tumor niet groter werd tot wanneer bestraling wel mogelijk was. Maar na de eerste evaluatie kwam er geen goed nieuws, Alissa's tumor is gegroeid en er zitten nu ook cysten op. Voorlopig heeft de chemo niet zijn werk gedaan, en gaan ze over naar een zwaardere behandeling.
 

Ook bij de volgende evaluatie krijgen ze geen goed nieuws te horen. De hersenkamers zijn groter geworden en de druk in het hoofdje is zo groot dat er geen plaats meer is in haar kleine hoofdje. Opnieuw wordt ze met spoed geopereerd, met als resultaat dat de chemo niet meer zal helpen, er is iets sterkers nodig!
 

Na de afspraak van 15 juni 2012 bij professor Van Gool kwamen ze tot het besluit dat de tumor steeds dichter komt bij de hersenstam. De technologie in België is niet genoeg en Alissa (ondertussen 2 jaar) zou daarvoor naar Zwitserland moeten, naar een gespecialiseerd ziekenhuis. Maar slechts 24 kinderen per jaar worden daar toegelaten en behandeld! Na een hele tijd spannend afwachten kregen de ouders van Alissa te horen dat ze was toegelaten.
 

Daar kan ze protontherapie volgen, dat is een vorm van externe radiotherapie waarbij kwaadaardige nieuwvormingen in het lichaam met behulp van ioniserende straling bestreden worden. Maar een gespecialiseerd ziekenhuis kost natuurlijk wel wat centjes! Zo organiseren ze een benefiet op 23 september 2012 in Leopoldsburg. Daarvoor zijn ze nog druk op zoek naar spulletjes om te verkopen, tombolaprijzen en prijzen voor de vlaamse kermis… en natuurlijk ook centjes!

Wil jij Alissa helpen? Neem contact op met benefietvooralissa@gmail.com.
 

Hier kan je het volledige verhaal van Alissa lezen.

Andere bezoekers vonden dit ook interessant: