Unieke geboortekaartjes

Kies voor hip, trendy en je eigen smaak!
Je bent zwanger en je verwacht een kleine spruit? Natuurlijk moet het pasgeboren baby'tje de wereld nog wat leren kennen en krijgen zij een naam toegekend. Daar dienen de geboortekaartjes natuurlijk voor, zo weet iedereen hoe het nieuwe mensje op aarde zal noemen. Maar je wilt iets hips en origineels? Rabboon zorgt voor een mooi op maat gemaakt geboortekaartje samen met jullie eigen inbreng. Gaande van een gewoon kaartje tot iets heel speciaals. Je kan het zo gek nog niet bedenken.
Hieronder heb je alvast al enkele creaties.

Sebastian

Katrien en Christophe hebben een grijs tijgerkatje in huis. Maar plots kwam er kleine Sebastian erbij, de ouders zijn heel fier, en de poes.. die wordt vast en zeker dikke maatjes met Sebastian! Vandaar dat ook de poes niet mocht ontbreken op Sebastian's geboortekaartje. Een kleurrijk kaartje met bomen, een poes en een vosje en hier een daar een eekhoorntje te bespeuren. Samen met de gepersonaliseerde doopsuikerdoosjes, labeltjes, sleutelhangers en vierkante stickertjes vormde dit een mooi geheel. Welkom lieve Sebastian!

Robin

Olivia is een trotse grote zus, want zij heeft er een klein broertje bij gekregen "Robin". De vos is hier het thema bij het geboortekaartje van Robin, maar ook grote zus Olivia en het draakje van Flynn* horen erbij. Samen vormen ze een mooi geheel die leuk samen spelen in de sneeuw. Welkom lieve Robin!

Ellie & Luna

Grote broer George (van het jungle geboortekaartje) is dubbel en dik fier! En terecht, want hij heeft er niet 1, maar 2 zusjes bij gekregen. Ellie & Luna is een gezonde tweeling die hun broer vergezellen in het gezin. Er zal alvast veel gespeeld worden! De zusjes zijn voorgesteld als twee schattige katjes die door de lucht zweven door middel van ballonnen. En dit in een zacht roze kleur. De enveloppe is gerecycleerd bruin wat er heel mooi bij past.

Joey

De ouders van Joey zijn fan van de cinema en pikken graag een filmpje mee. Vandaar het idee om iets met een "actie"-bord te doen. Het leek ook leuk om er een cinemazetel te plaatsen, een levende popcorndoos, hotdog en een ticketje die bevriend zijn met baby "Joey". Op het bordje staat de naam van de baby en haar gegevens, ouders, broer en zussen. Dag lieve Joey!

Emma

Emma is het tweede kindje in het gezin. Haar grote zus is superfier op haar! De ouders kozen voor een olifantje als thema, en het hele gezin mocht op het geboortekaartje afgebeeld staan, weliswaar als olifantjes. Zo houdt elk gezinslid het Emma-olifantje vast en is ze zeer welkom. De kleuren van het geboortekaartje passen perfect bij elkaar: lichtgroen en roze. Een mooie roze enveloppe maakte het geheel af. Welkom lieve Emma!

George

George is geboren in Australië en vandaar hadden ze graag het thema "jungle" gekozen. Aangezien het daar super mooi is. Voor een jongetje mag dit dan eerder naar de kleuren groen neigen, dit gecombineerd met een olifant, leeuw, aap en giraf maakt het helemaal compleet. Hierbij hoorde dan ook nog bijpassende enveloppen.

Ophélie

Voor het geboortekaartje van ons eigen dochter mocht het eens iets anders zijn dan de geillustreerde kaartjes. Meer sec qua ontwerp maar wel luxe uitgevoerd in druk. Met enkel nadruk op de naam op de voorzijde, dit in goudfolie om meer sparkling te geven. Het kaartje zelf was gedrukt op een dik papier, zodat het aanvoelde als stevig karton. De achterzijde is eenvoudig opgemaakt met een zalmroze achtergrond. Welkom ons Ophélietje!

Xavier

Xavier is geboren en iedereen mag het weten! Door het thema "brandweer" te gebruiken voor het geboortekaartje... want grote broer Cédric speelt dolgraag met brandweerwagens. Dus zijn kleine broertje zeker en vast ook. Het draakje hoort bij het geboortekaartje van Cédric, waardoor het leuk is om de twee figuurtjes te combineren. Zo kunnen de broertjes leuk samen spelen en hangen de twee geboortekaartjes toch aan elkaar. Verder zijn er nog ronde stickertjes ontworpen en een bedankkaartje.

Livvy

Voor het geboortekaartje van Livvy mocht het iets winters zijn, met sneeuw, een pinguin en een winterse sfeer. En natuurlijk, aangezien Livvy een meisje is mocht alles in oudroze tinten gekleurd zijn in combinatie met warmgrijs en donkerroze. De pinguin is schattig gemaakt met blozende wangetjes en een strikje in het haar. Om het doopsuiker af te werken werd er gezorgd voor vierkante stickertjes.

Georges

Georges heeft een grote broer Victor, samen met zijn mama en papa wonen ze aan een mooie rustige rivier met een houten dijk. Daar staat Victor veel naar de boten te zwaaien als het goed weer is. Maar nu kan hij dit samen doen met zijn kleine broertje Georges, altijd veel leuker met twee!

Johannah

Johanna is geboren! En dat mag iedereen weten door een zacht pastel geboortekaartje met een olifantje. Ook op het kaartje is het feest met vlagjes in de lucht en een ijsje in de hand! Een mooi zomers geboortekaartje past perfect bij de naam Johanna. Met een sierlijk lettertype klopt het geheel helemaal.

Louis

Dit geboortekaartje is geinspireerd op de trouwplaats van de mama en de papa, namelijk Hawaii. Met prachtige witte lange stranden en hoge palmbomen die het eiland versieren. De huisdieren, twee katten, mochten zeker ook niet ontbreken op het kaartje. De kleuren passen hier ook perfect bij elkaar en geven een toch warm en zomers gevoel mee. Het geboortekaartje samen met het babyborrelkaartje vormen een mooi geheel.

Mories

Emiel heeft een klein broertje gekregen, "Mories". En daarbij hoort een mooi en leuk geboortekaartje. Het thema was "kaboutertjes", hiermee was het leuk om eens iets anders voor te stellen. Op de voorzijde van het kaartje is er een venstertje die uitgekapt is waardoor je het mooi kan openvouwen. Eens je het venstertje open doet zie je grote broer Emiel naar zijn nieuwe broer kijken. Samen met bruine gerecycleerde enveloppen vormde dit een mooi geheel, ook zijn er stickertjes en snoeplabels gemaakt.

Victor Emiel

Victor Emiel, het kleine broertje van grote zus Anna Marie (het film kaartje, zie verder hieronder). Het concept van Anna Marie was "film" omdat de papa in de filmindustrie werkt, nu was het tijd aan mama's beroep. De mama van Victor Emiel en Anna Marie werkt voor het leger. Dit was de perfecte basis voor een echt jongenskaartje! Met Victor Emiel die uit de lucht komt met een parachut en Anna Marie in de tank was het plaatje compleet! Tevens kwamen de camouflagekleuren beige, donkergroen en lichtgroen helemaal terug in het kaartje. Het doopsuiker bestond uit mooie lange doosjes met een dogtag aan (met Victor Emiels naam op), een kistje en rubberen legereendjes voor de kindjes.

Ayden

Dit geboortekaartje heeft als thema: een schattig olifantje. Zo houdt hij met zijn slurf enkele ballonnen vast die hij dan kan laten vliegen richting de regenboog. Het kaartje heeft een lichtblauwe jongenskleur als achtergrond. Om de babygegevens op een leuke manier weer te geven wordt ook het olifantje gebruikt in verschillende houdingen: op een weegschaal, met een latje en ééntje met een horloge. Sahar* zal trots zijn op haar broertje!

Maïko

Rabboon maakt niet alleen illustratieve geboortekaartjes, maar ook stijlvolle vintage kaartjes. Dit bewijst het geboortekaartje van Maïko. Het vintage wagentje dat op zijn kamer staat is de basis geworden van het ontwerp. De kleuren zijn sober bruin, grijs en beige. Past perfect bij het vintage autootje. Het licht patroontje op de achtergrond past er ook heel mooi bij. De rechthoekige stickertjes werken de snoeppotten helemaal af.

Rebecca

Dit was een hele uitdaging voor een geboortekaartje... komt niet alle dagen voor :)

Spiritueel getint maar wel mooi en schattig geillustreerd. De papa van Rebecca is imker, dus een bij'tje is zeer toepasselijk. Ook de gele, groene en bruintinten passen perfect bij de lente. Op de binnenzijde betekenen de twee bomen met verstrengelde wortels: de mama en papa; zusje Elisabeth is het zonnetje; zusje Sofie de lelie in het water. Kleine Rebecca is het bij'tje. Deze 5 elementen vormen een perfect geheel, dus een compleet gezinnetje. Daarbij kreeg je als doopsuiker een potje zelfgemaakte honing.

Olivia

Daar is ze dan... lieve Olivia! Broertje Flynn* zal supertrots zijn op zijn zusje! Het geboortekaartje is heel vrolijk en vol met lentekleuren... molentjes en bloemetjes zijn dan ook volop aanwezig. Dit gecombineerd met oranje/roze enveloppen vormt het een mooi geheel.

Mathis

Mathis, gepland om op oudejaar te komen, maar hij wou toch een dagje vroeger bij zijn mama, papa en broertje zijn. Met de achternaam "De Vos" was het concept meteen duidelijk. Een vosje in wintersfeer! Mooie kleuren zoals oranje gecombineerd met turqoise, wit en bruin kwamen mooi tot zijn recht. Ook zijn er tal van doopsuikerartikelen voorzien: sleutelhanger, vierkante en ronde stickertjes, speldbuttons, fotolollies en snoeplollies maakten het plaatje compleet!

Elena

Amélie had er graag een zusje bij want ze vond alleen spelen niet zo fijn. Beetje later werd kleine Elena geboren, en er kwam een groot feest! Het is een kleurrijk geboortekaartje geworden met visjes die het gezin typeren. Samen met de bijhorende stickers vormde dit een mooi geheel.

Amelie

De ouders van Amelie hebben een uniek schilderijtje (van Oosterse origine) met een poesje erop die twee verschillende kleuren ogen heeft, blauw en geel. Dit schilderijtje komt dan ook in de babykamer te hangen. Een perfecte basis voor een leuk kaartje! Samen met de vierkante stickertjes, enveloppen en fotolollies vormt dit een prachtig geheel. Welkom lieve Amelie!

Marthe

Nu Mette grote zus is van Marthe zal ze zich niet zo snel vervelen. De kleuren van het geboortekaartje waren al snel gekozen, op basis van Mette's haarkleur. In combinatie met blauw en groen kwam oranje heel mooi uit. Als doopsuiker gaven de ouders ook leuke bijhorende m&m's met uiteraard de "M" op van Marthe.

Lucas

Een leuk en fleurig geboortekaartje voor Lucas! Het concept: een klein babydraakje dat uit zijn ei tevoorschijn komt met zijn papfles. Door de bijpassende felgroene enveloppen wordt dit één mooi geheel om in de brievenbus te ontvangen. Welkom kleine Lucas!!

Siebe

Siebe, gepland als een lente-kindje, maar dan toch op het laatste moment een winterkindje geworden, aangezien hij geen twee weken meer in de buik wou zitten. Het uiltje staat centraal bij het geboortekaartje. Leuke frisse jongenskleuren zoals groen, blauw en bruin zijn gebruikt, die tevens ook terugkomen bij de doosjes van het doopsuiker. Wat is grote zus Jana nu blij met een klein broertje erbij!

Eline

Ook Eline is een winters kindje. Met een beertje als gadget zat dit al meteen goed! Het geboortekaartje als puzzel is natuurlijk ook een leuke extra, geboortekaartje en spelletje samen. Na de geboorte werd er eerst een teaserkaartje verstuurd naar familie en vrienden zonder de naam te verklappen. Zo gingen ze dan naar de materniteit en kregen daar de puzzel in een mooi doosje met een gedichtje op. Vervolgens maakten ze de puzzel volledig en konden op deze manier de volledige naam zien.

Het geboortekaartje van Fé is een echt winters kaartje. Pinguin, sneeuwvlokken, iglo, ... Ook de ouders zijn in dit kaartje betrokken als volwassen pinguins. Het geboortekaartje sluit mooi aan bij het babyborrelkaartje, roze enveloppe, ronde stickers en snoeplabels.

Kobe

De avonturen van kleine Lucas! Een verhaal waar Lucas een broertje of zusje krijgt op een ludieke manier gebracht. Een heel leuk boekje dat iedereen achteraf nog veel zal kunnen nalezen. Dit in combinatie met fotololly's.

Victor

Victor is een echt herfstkindje, vandaar het thema "herfst". Een kleine beer past perfect in de sfeer, dit samen met vallende blaadjes, paddestoelen, nootjes en zelf een eekhoorn en een slak! De naam "Victor" is leuk geplaatst op een houten bordje. Samen met de ronde stickertjes voor op het doopsuiker vormde dit een mooi geheel!

Lowiek

De huiselijke dieren "kip en konijn" zijn trotse "grote broertjes" geworden van "Lowiek"! Bij dit kaartje stond de kip en konijn centraal, die mochten dan ook niet ontbreken bij de aankondiging van de geboorte van Lowiek! Welkom kleine Lowiek...

Anna Marie

Aangezien de papa van Anna Marie in de filmindustrie werkt, kon het niet anders dan dit ook te verwerken in het geboortekaartje! Zo werden decorstukken zoals een wolkje, de zon en een bord waar de naam op staat mooi opgehangen en was de camera en regisseurstoeltje ook aanwezig. De achterkant van het kaartje werd opgemaakt zoals een filmticket. Alsook was er voor het doopsuiker "filmrolletjes" voorzien met zure slierten als "film". Heel origineel! Welkom lieve Anna Marie!

Lucas

Dit schattige draakje was de basis van het geboortekaartje van Lucas en tevens ook de knuffel die gebruikt werd bij het doopsuiker. Alles vormt een mooi geheel door de lichtblauwe enveloppen... deze passen perfect bij het lichtgroen, geel en blauw die gebruikt zijn in het geboortekaartje. Welkom kleine Lucas!

Lisa

Dit geboortekaartje mocht echt sprookjesachtig zijn, veel fantasie'tjes en krulletjes die een mooi geheel vormen. Het hertje is superschattig en past perfect in de sfeer! Het geboortekaartje en babyborrelkaartje is dan ook gedrukt op een licht blinkend papier om er een sparkly touch aan te geven. Ook is er een bedankkaartje voorzien. Welkom kleine Lisa!

Mylan

De auto vanop het geboortekaartje is ook gebruikt in het doopsuiker, zo komt alles mooi terug en vormt dit één lijn. De hoofdkleuren groen en blauw zijn echt jongensachtig maar ook dit werd op een schattige manier weergegeven. Zusje Alyssa zal heel blij zijn met haar kleine broertje Mylan.

Vic

Vic is een echte stoere jongensnaam en daar hoort natuurlijk een leeuwtje bij op het geboortekaartje! Maar wel een schattig en lief klein leeuwtje. Mooie kleuren zoals geel, bruin en oranje zijn heel goed combineerbaar en waren meteen de hoofdkleuren voor de kleine Vic. Ook magneetbuttons zijn ontworpen om als extra'tje te dienen bij het doopsuiker.

Siebe

Als basis gebruik ik bij het kaartje van Siebe een hondje in jeansstof, alsook de gadget bij het doopsuiker. Heel trendy en stoer voor een jongetje. De kleuren zijn niet marineblauw, maar mooi lichtblauw-groen. Een heel fris maar sober kaartje.

Luna

 Een heel fleurig en zacht lente kaartje. Laat die bijtjes maar vrolijk rondvliegen omheen de bloemetjes, voel de lente! Hier kozen we voor zacht geel en een tikkeltje roze. Niet te veel maar genoeg om er een prachtig kaartje van te maken. Ook leuk om het verder te trekken in een muursticker!

Ella

En weer is er een supermooi roze geboortekaartje! Hier ligt er vooral nadruk op de naam, gecombineerd met 2 leuke vogeltjes, verder is het heel eenvoudig gehouden. Met deze leuke figuurtjes kun je hele mooie gadgets maken die kunnen dienen als versiering bij het doopsuiker.

Sem

De basis van dit kaartje was de knuffel giraf van Happy Horse. Dit is tevens ook decoratie om bij het doopsuiker te plaatsen. Van de knuffel werd er een lief en schattig girafje gemaakt die bloemetjes plukt. De Kleuren zijn heel strak gehouden maar tevens ook heel warm en passend bij een geboorte.

Lisa

Wat een leuk boekje! Als je eens iets helemaal anders wilt dan een standaard geboortekaartje, is dit wel een heel leuk idee. Het verhaal van twee broertjes die een plan smeden om er een broertje of zusje als speelkameraad bij te hebben.

Féline

Bij Féline mocht dit een echt betoverend en droomachtig ontwerp zijn voor het geboortekaartje. Veel gebruik van roze en paars…. Feeërieke vogeltjes met krulstaarten en tal van glinsteringen maken het kaartje heel sprookjesachtig. Dit kwam ook terug in het doopsuiker waar er gebruik werd gemaakt van witte en roze linten in combinatie met het bloemvormig naamkaartje. De witte mandjes passen er perfect bij, want die maken het nog eens extra romantisch.

Staf

Staf wordt het tweede kindje in het gezin... Daarom is het broertje erbij betrokken die al spelenderwijs met de vlieger de nieuwe spruit erbij betrekt, natuurlijk samen met de knuffelbeer. De kleuren groen en blauw werden evenredig verdeeld over het kaartje. Het ontwerp werd ook gebruikt als snoepjeslabel voor de kleinsten.

Lucas

Een mooi blauw geboortekaartje voor een echte jongen. Heel eenvoudig gehouden met nadruk op de naam, versierd met kleine details oa. het vogeltje en zijn voetstapjes. Wat het ook zeer leuk maakt is dat het vogeltje "piep" zegt, wat nadruk legt op "hier ben ik". Daarbij is er ook een puzzel gemaakt met dezelfde ontwerpen als het geboortekaartje. Leuk om er achteraf mee te spelen!

Amelie

Dit is een echt thema geboortekaartje, namelijk de winter. Aangezien Amélie in januari geboren is. Een pinguïn is een echt winters symbool. Dit was ook het gadget dat bij het doopsuiker zat. Voor het geboortekaartje heb ik van de pinguïn een echt meisje gemaakt die lief en vrolijk door de sneeuw aan het stappen is.

Jana

Bij dit geboortekaartje werd er gewerkt vertrekkende van een bestaande gadget. Het dolfijntje werd zo digitaal getekend en verder afgewerkt voor een schattige indruk. Het kaartje is heel eenvoudig, met als hoofdkleur het meisjesachtige roze. Samen met het roze doopsuiker vormde dit een perfect geheel!

Jasper

Het idee voor dit geboortekaartje was op zich al uniek. Namelijk een geboortekaart in de vorm van een puzzeldoos, met bijhorende puzzel. De gadget was al beslist en dit werd een hond met een t-shirt. Die hond werd gedigitaliseerd, dan een achtergrond erbij gecreëerd en zo werd het gevormd tot één mooi en leuk geheel. De uitnodiging voor de babyborrel mocht natuurlijk ook niet ontbreken.