Hoe populair is te populair voor een babynaam?

Voor elk jaar geeft rang 1 de meest populaire naam aan, rang 2 de volgende meest populaire, enzovoort. Een verandering in populariteit wordt aangegeven door het verschil, ofwel een toename of afname, in rangen van het ene jaar op het andere. We vergeleken rangen voor beide jaren alleen als een naam in minstens een van de 2 jaar in de top 1000 stond. Als je in een cultuur leeft die opvalt, is het geen verrassing dat sommige mensen met populaire namen manieren proberen te vinden om hun namen aan te passen aan hun persoonlijkheid.

Dus statistisch gezien, vooral als je rekening houdt met hoe populariteit per regio kan verschillen, hoef je je echt geen zorgen te maken dat je kind een van de dozijn Liams is, zelfs op plaatsen waar het bovenaan de hitlijsten staat. Maak je echter geen zorgen, als je een van de impopulaire babynamen hebt gekregen, onthoud dan dat je zoveel meer bent dan je naam. Maar als u uw kind wilt beschermen tegen de mogelijke gevaren van het hebben van een populaire naam, althans een klein beetje, zijn er een paar cruciale stappen die u moet nemen en dingen die u moet overwegen voordat u het op de geboorteakte plaatst. En nu zijn veel van de meest populaire babynamen populair bij beide geslachten, alsof elk geslacht het andere niet aankan zonder te worden opgenomen.

Hun favoriete meisjesnamen hebben de hitlijsten met populaire babynamen verhoogd en dit stel teruggestuurd naar de tekentafel voor hun decemberdochter. Mijn nieuwsgierigheid steeg naar een heel nieuw niveau op de dag dat ik een geweldige website ontdekte genaamd The Baby Name Wizard, en vooral hun Voyager-tool, waarmee je een paar letters of een hele naam kunt aansluiten en een visuele weergave kunt zien van de bijbehorende populariteitstrends in de loop van de tijd. Wanneer de samenleving in het algemeen een naam noemt „te populair”, is het niet meer dan normaal dat mensen verschillende, maar vergelijkbare alternatieven gaan vinden. Een andere medewerker van Quartz, groeiredacteur Jennifer Chang, zei dat ze het op prijs stelde dat immigranten van de eerste generatie van haar ouders uit Taiwan haar een populaire Amerikaanse naam hadden gegeven.

Boeken informeerden ouders welke namen populair waren en, bij uitbreiding, welke overbelichte namen ze misschien willen vermijden. We zouden een naam op basis van populariteit niet helemaal negeren, tenzij het top 20 was of zo, maar het creëert gewoon een hogere lat. Namen bovenaan een lijst hebben de grootste verandering in populariteit, terwijl die onderaan de kleinste verandering in populariteit hebben. Maar iemand op een andere thread hier zei dat de 'populaire' namen tegenwoordig een lager percentage babynamen uitmaken, in vergelijking met populaire namen 20+ jaar geleden.