Meest populaire unieke babynamen?

Ledger Een draai aan de Germaanse naam Leodegar, die bestaat uit twee elementen met de betekenis van „mensen en „speer”. In de Khmer-taal betekent de naam van dit meisje maanlicht. Wat een magische keuze voor je dochter. De Italiaanse vorm van Cynthia heeft een unieke klank, vooral omdat het wordt uitgesproken met een ch geluid.

Cynthia komt van het oude Griekse woord, wat betekent vrouw uit Kynthos. Het was ook een andere naam voor Artemis, de Griekse godin van de maan. Van Arabische oorsprong betekent deze Swahili-naam gewoon geloof. Inez.

Deze naam is de Engelse vorm van de naam Ines, Spaans voor Agnes, wat in het Grieks kuis betekent. Dat is een nogal ingewikkelde geschiedenis, maar de naam is het waard vanwege zijn uniciteit. Je wist misschien niet dat Mercedes eigenlijk een Spaanse vrouwelijke naam is en niet alleen een autofabrikant. De naam betekent barmhartigheid, en is afgeleid van een van de titels die aan de Maagd Maria zijn gegeven.

De Franse vorm van Nadia, die afkomstig is van de Slavische naam Nadezhda, wat hoop betekent. Odilia. Deze naam heeft Duitse wortels die rijkdom of vaderland betekenen. Het is ook de naam van de patroonheilige van de Elzas, Frankrijk.

Saint Odilia zou blind zijn geboren, maar kreeg haar zicht na haar doop. Als je een tweeling hebt, wil je deze naam misschien koppelen aan Ophelia of Olivia voor de perfecte rijmende tweelingnamen. In het Sanskriet betekent deze naam plezier, vreugde of liefde. Variantspellingen zijn onder meer Priti of Preeti.

Een andere manier waarop de naam uniek is, is dat het klinkt als het woord mooi, waardoor het ideaal is voor je kleine meisje. De naam van dit Vietnamese meisje betekent onsterfelijk, transcendente, hemels wezen of fee, wat een speciale naam voor je kleine meisje?. Deze naam heeft Roemeense, Slowaakse en Hongaarse oorsprong en is gebaseerd op een Grieks woord dat vrolijkheid betekent. Het zou een mooie naam zijn voor je vrolijke baby.

Deze naam betekent heldere raaf in het Duits en werd door de Noormannen geïntroduceerd in de Engelssprekende wereld. Het komt ook voor in Shakespeares All's Well That Ends Well. Iers van oorsprong, Ciaran wordt uitgesproken met een k-geluid en kan ook worden gespeld als Kieran. Het is een verkleinwoord van Ciar, wat zwart betekent in het Iers.

Dit is de Maleisische, Indonesische en Arabische vorm van Alexander, wat betekent verdediger van mannen in het Grieks. Een zeer respectabele betekenis voor een jongen met een sterke wil. Kahlil (vaker gespeld als Khalil) betekent vriend in het Arabisch en was de naam van de beroemde Libanees-Amerikaanse dichter, kunstenaar en filosoof Kahlil Gibran, auteur van The Prophet. Dit is de Engelse vorm van de Zweedse naam Sten, wat in feite steen betekent.

Als je wilt dat de naam van je zoon kracht oproept, kies dan voor Stone. Deze Japanse naam betekent veel geluk, rechtvaardig en respectabel, waardoor het een geweldige naam is voor een jongen die alles voor je betekent. Japans van oorsprong, deze unisex-naam kan helder of duidelijk betekenen. Averill.

Dit was oorspronkelijk een achternaam afgeleid van de Oud-Engelse naam Eoforhild, wat zich vertaalt naar zwijn en strijd. Zelfs als deze oude betekenissen niet de meest aantrekkelijke zijn, heeft de naam een elegante ring voor een jongen of een meisje. Oorspronkelijk een achternaam, de naam werd het afgelopen decennium als voornaam aangenomen. Het werkt goed voor een jongen of meisje en kan gemakkelijk worden ingekort tot alleen Chris.

Ook oorspronkelijk een achternaam, Dallas heeft Oud-Engelse en Gaelische oorsprong en vertaalt zich naar „weidewoning”. Het is ook de naam van een stad in Texas. Een andere door de natuur geïnspireerde naam, wat kleine vallei betekent, Dell was de achternaam voor een persoon die in een vallei woonde. Maar het werkt ook goed als uniseks voornaam.

Afkorting van de Italiaanse namen Giovanni en Giovanna, de mannelijke en vrouwelijke vormen van John, Gio klinkt nieuw en staccato. De rivier die door Edinburgh stroomt draagt deze naam. Het is ook een wijk van de stad zelf. Hoewel Leith oorspronkelijk als achternaam werd gebruikt, maakt het een onderscheidende voornaam voor een meisje of jongen.

Deze naam betekent happy one in Kikuyu, de taal van de grootste etnische groep in Kenia. Een prijswinnende Keniaanse auteur draagt deze naam, net als een gebied op het Hawaiiaanse eiland Maui. Dit zou een passende naam zijn voor je gelukkige kleine meisje of jongen. In de talen Xhosa, Zulu en Ndebele betekent deze naam liefhebben.

Yun. Deze Chinese naam betekent cloud of toestemming. Als je met cloud gaat, kun je je pasgeboren baby zien als de hemel gestuurd. Ook gespeld als Zorione, betekent deze naam geluk in het Baskisch, de taal van het Baskische volk in Spanje en Frankrijk.

Veel aanstaande gezinnen wenden zich tot de Bijbel als het gaat om het vinden van unieke babynamen. Deze bijbelse namen vertegenwoordigen karakters in de Bijbel en hebben vaak een belangrijke betekenis en belang. Rebekah, Elisha en Barnabas zijn slechts enkele van de vele ongebruikelijke keuzes die je tegenkomt bij het verkennen van unieke bijbelse namen. Als dit soort namen precies is wat je zocht, bekijk dan onze volledige lijst met bijbelse babynamen.

Enkele van de coolste kindernamen komen uit de klassieke literatuur, daarom klinken Byron, Atticus en Beckett bekend en tegelijkertijd uniek. Je kunt verschillende culturen en talen verkennen voor inspiratie, of terugkijken in de geschiedenis voor unieke namen uit het verleden. Als je op zoek bent naar een kind dat uniek is en altijd wordt herkend door zijn naam op de aanwezigheidslijst, wil je iets dat niemand anders heeft (of misschien ooit heeft). In hun blogpost op de lijst legt Nameberry uit dat ze meten welke namen het grootste deel van de bijna 250 miljoen paginaweergaven van de site aantrekken, versus hoeveel baby's die naam daadwerkelijk ontvangen.

In de huidige cultuur is het nu acceptabeler dat een kind een unieke of ongebruikelijke naam heeft in plaats van zich te conformeren aan naamgevingsnormen. Zelfs als ouders het erover eens zijn dat ze een naam willen die"uniek” is, dat kan alles omvatten, van ongewone meisjes tot bijzonder schattige, unisex, of zelfs super ouderwetse namen. Het hebben van een unieke naam kan helpen om veerkracht en nieuwsgierigheid te cultiveren, maar het vereist ook een niveau van ondersteuning om ervoor te zorgen dat een gevoel van verbondenheid nog steeds wordt bereikt. Je weet dat je een naam wilt die anders, uniek en origineel is, maar het doorzoeken van babynaamboeken en internet kan vermoeiend zijn.

Populair in de Verenigde Staten, wordt aangenomen dat de naam naar Engeland kwam tijdens de Normandische verovering. Daarom is het een maatstaf voor de interesse van ouders in babynamen en een voorspeller van welke namen in de toekomst populairder zullen worden. Veel van deze unieke babynamen hebben ook meerdere betekenissen, dus als je je kind vertelt waarom je zijn of haar naam hebt gekozen, kun je de betekenis kiezen die het meest resoneert met waarom je ervoor hebt gekozen. Dit kan volledig verzonnen zijn (het erfgoed van het gezin van uw baby's combineren) of kan een keuze zijn uit gewone woorden die meestal niet als namen worden beschouwd.

.