Meest verschillende babynamen?

In de Khmer-taal betekent de naam van dit meisje maanlicht. Wat een magische keuze voor je dochter. De Italiaanse vorm van Cynthia heeft een unieke klank, vooral omdat het wordt uitgesproken met een ch geluid. Cynthia komt van het oude Griekse woord, wat betekent vrouw uit Kynthos.

Het was ook een andere naam voor Artemis, de Griekse godin van de maan. Van Arabische oorsprong betekent deze Swahili-naam gewoon geloof. Inez. Deze naam is de Engelse vorm van de naam Ines, Spaans voor Agnes, wat in het Grieks kuis betekent.

Dat is een nogal ingewikkelde geschiedenis, maar de naam is het waard vanwege zijn uniciteit. Je wist misschien niet dat Mercedes eigenlijk een Spaanse vrouwelijke naam is en niet alleen een autofabrikant. De naam betekent barmhartigheid, en is afgeleid van een van de titels die aan de Maagd Maria zijn gegeven. De Franse vorm van Nadia, die afkomstig is van de Slavische naam Nadezhda, wat hoop betekent.

Odilia. Deze naam heeft Duitse wortels die rijkdom of vaderland betekenen. Het is ook de naam van de patroonheilige van de Elzas, Frankrijk. Saint Odilia zou blind zijn geboren, maar kreeg haar zicht na haar doop.

Als je een tweeling hebt, wil je deze naam misschien koppelen aan Ophelia of Olivia voor de perfecte rijmende tweelingnamen. In het Sanskriet betekent deze naam plezier, vreugde of liefde. Variantspellingen zijn onder meer Priti of Preeti. Een andere manier waarop de naam uniek is, is dat het klinkt als het woord mooi, waardoor het ideaal is voor je kleine meisje.

De naam van dit Vietnamese meisje betekent onsterfelijk, transcendente, hemels wezen of fee, wat een speciale naam voor je kleine meisje?. Deze naam heeft Roemeense, Slowaakse en Hongaarse oorsprong en is gebaseerd op een Grieks woord dat vrolijkheid betekent. Het zou een mooie naam zijn voor je vrolijke baby. Deze naam betekent heldere raaf in het Duits en werd door de Noormannen geïntroduceerd in de Engelssprekende wereld.

Het komt ook voor in Shakespeares All's Well That Ends Well. Iers van oorsprong, Ciaran wordt uitgesproken met een k-geluid en kan ook worden gespeld als Kieran. Het is een verkleinwoord van Ciar, wat zwart betekent in het Iers. Dit is de Maleisische, Indonesische en Arabische vorm van Alexander, wat betekent verdediger van mannen in het Grieks.

Een zeer respectabele betekenis voor een jongen met een sterke wil. Kahlil (vaker gespeld als Khalil) betekent vriend in het Arabisch en was de naam van de beroemde Libanees-Amerikaanse dichter, kunstenaar en filosoof Kahlil Gibran, auteur van The Prophet. Dit is de Engelse vorm van de Zweedse naam Sten, wat in feite steen betekent. Als je wilt dat de naam van je zoon kracht oproept, kies dan voor Stone.

Deze Japanse naam betekent veel geluk, rechtvaardig en respectabel, waardoor het een geweldige naam is voor een jongen die alles voor je betekent. Japans van oorsprong, deze unisex-naam kan helder of duidelijk betekenen. Averill. Dit was oorspronkelijk een achternaam afgeleid van de Oud-Engelse naam Eoforhild, wat zich vertaalt naar zwijn en strijd.

Zelfs als deze oude betekenissen niet de meest aantrekkelijke zijn, heeft de naam een elegante ring voor een jongen of een meisje. Oorspronkelijk een achternaam, de naam werd het afgelopen decennium als voornaam aangenomen. Het werkt goed voor een jongen of meisje en kan gemakkelijk worden ingekort tot alleen Chris. Ook oorspronkelijk een achternaam, Dallas heeft Oud-Engelse en Gaelische oorsprong en vertaalt zich naar „weidewoning”.

Het is ook de naam van een stad in Texas. Een andere door de natuur geïnspireerde naam, wat kleine vallei betekent, Dell was de achternaam voor een persoon die in een vallei woonde. Maar het werkt ook goed als uniseks voornaam. Afkorting van de Italiaanse namen Giovanni en Giovanna, de mannelijke en vrouwelijke vormen van John, Gio klinkt nieuw en staccato.

De rivier die door Edinburgh stroomt draagt deze naam. Het is ook een wijk van de stad zelf. Hoewel Leith oorspronkelijk als achternaam werd gebruikt, maakt het een onderscheidende voornaam voor een meisje of jongen. Deze naam betekent happy one in Kikuyu, de taal van de grootste etnische groep in Kenia.

Een prijswinnende Keniaanse auteur draagt deze naam, net als een gebied op het Hawaiiaanse eiland Maui. Dit zou een passende naam zijn voor je gelukkige kleine meisje of jongen. In de talen Xhosa, Zulu en Ndebele betekent deze naam liefhebben. Yun.

Deze Chinese naam betekent cloud of toestemming. Als je met cloud gaat, kun je je pasgeboren baby zien als de hemel gestuurd. Ook gespeld als Zorione, betekent deze naam geluk in het Baskisch, de taal van het Baskische volk in Spanje en Frankrijk. Unieke namen zijn aantrekkelijker dan ooit, waarbij meer dan een kwart van de baby's nu zeldzame namen krijgt onder de Amerikaanse Top 1000.

Dit kan volledig verzonnen zijn (het erfgoed van het gezin van uw baby's combineren) of kan een keuze zijn uit veelvoorkomende woorden die gewoonlijk niet als namen worden beschouwd. .