Populaire Canadese babynamen?

Namen in de Top 10 in de meeste provincies zijn Amelia, Ava, Charlotte, Emma en Sophia; en Benjamin, Jack, Noah en Oliver. We kunnen deze allemaal zeker als favoriete Canadese babynamen beschouwen. Kidadl heeft veel leuke artikelen over babynamen om je te inspireren. Als je onze suggesties voor Canadese babynamen leuk vond, kijk dan eens naar de beste Schotse babynamen, of kijk voor iets anders naar de ultieme 100 meisjesnamen die eindigen op N.

Dit is een knipoog naar John Abbott, de 3e premier van Canada. Als je toevallig een fan bent van het tv-programma Jeopardy, weet je waarschijnlijk dat Alex Trebek ook Canadees is. Deze naam heeft een grote belofte, wat betekent „beschermer van de mensheid”. De Canadese zangeres Avril Lavigne begon op 15-jarige leeftijd in haar carrière door op het podium te zingen met Shania Twain, een andere Canadees.

Of je nu naar het noorden verhuist of gewoon van het Land of the Maple Leaf houdt, Canadese babynamen bieden een wereld aan keuze. Deze ouderwetse naam heeft een Canadese verwijzing naar Lake Louise, een gehucht in Banff National Park in Alberta dat bekend staat om zijn turquoise meer omgeven door bergen. Je kunt zoeken naar populaire namen in Canada die andere ouders hebben gebruikt, zoals Liam of Emma, of naar het land zelf kijken voor je nieuwe naaminspiratie. Om je een voorproefje te geven van Canadese babynamen, hebben we de populairste namen van het land verzameld, en de Top 10 in elke provincie en territorium.

De in Bulgarije geboren Canadese actrice Nina Dobrev is ook een andere muze voor moeders die hopen een Canadees geïnspireerde naam te hebben. Meestal de naam van een jongen, het werd populair gemaakt voor meisjes vanwege de Canadese actrice Cobie Smulders, vooral bekend als Robin in de tv-serie How I Met Your Mother. Canadese babynamen zijn een perfecte manier om de Thanksgiving-vakantie van Canada op maandag te vieren, Nameberry-stijl. Ze biedt een uniek perspectief op het gezinsleven en is de ghostwriter achter veel populaire blogs over levensstijl en ouderschap.

Van Yukon tot Nova Scotia en alle provincies daartussenin, je zult merken dat hun MEEST populaire namen vaak overeenkomen met die uit de VS. De Canadese actrice Nia Vardalos, de ster van de film My Big Fat Greek Wedding, hielp deze naam bekendheid te krijgen. We hebben de taak op zich genomen om de meest populaire namen in Canada te vinden en deze vergeleken met naamgevingstrends in de Verenigde Staten om te zien hoe dicht ze scoren. Oliver is dit jaar de meest populaire jongensnaam tot nu toe, en in de Canadese provincie Nova Scotia staat het ook op nummer één.

In de Northwest Territories (vanaf 201) waren Zoey, Emily, Hazel, Kinsley en Lily topbabynamen voor de meiden, terwijl Elias, John, Joseph en Michael de meest populaire babynamen waren voor de jongens. Er bestaan zoveel populaire babynamen, zowel traditioneel als uniek, dat je dol zult zijn op je nieuwe kleintje en die je wilt toevoegen aan je lijst met topnamen.