Populairste babynamen in de loop van de tijd?

Populaire babynamen definiëren vaak een generatie, van hits uit de jaren tachtig zoals Heather, Jason en Amanda, tot de favorieten van vandaag, waaronder Emma, Olivia en Noah. Maar wat zijn de meest populaire babynamen aller tijden die je kent, de echt tijdloze namen die nooit uit de mode raken? Hier is de definitieve lijst, voor zowel jongens als meisjes. Een eeuw geleden waren de meest populaire namen voor jongens klassieke keuzes John, William en James. Voor meisjes waren het Mary, Helen en Dorothy.

Deze namen bleven de komende jaren bovenaan de hitlijsten staan. Zanger Jack Lawrence maakte de naam Linda nog populairder met de release van zijn single, Linda, in 1946.We hebben enkele betekenissen en oorsprong van de namen opgenomen, waarom ze misschien populair waren in dat specifieke tijdperk, en enkele beroemde mensen die de top vijf namen van dat decennium deelden. In de jaren 2000 werden veel jongensnamen gerecycled die de afgelopen decennia populair waren geweest, waarbij Jacob in deze tijd bovenaan de lijst stond, gevolgd door Michael, Joshua en Matthew. We hebben sindsdien een lijst samengesteld met de 10 populairste namen voor elk decennium, en de gegevens laten een aantal fascinerende trends zien.

De meest populaire meisjesnamen uit deze tijd weerspiegelen die groei, aangezien de namen Mary en Elizabeth beide Hebreeuws van oorsprong zijn, terwijl Emma voor zijn geheel uit het oude Duitse woord komt. De naam Helen, die van Griekse oorsprong is, was een nieuwe toevoeging, evenals de naam Anna, een Hebreeuwse naam die Gracious betekent. De naam Robert nam de leiding in de jaren twintig, terwijl Charles terugkwam naar de top vijf nadat hij in de jaren 1910 was afgezet. Linda en Patricia stonden ook nog steeds op de lijst, en de namen Susan en Deborah debuteerden als de andere twee meest populaire namen.

Ondanks dat het de naam is van meer dan één Britse koning, is de naam George Grieks en betekent helmstok van de grond. Zuurgewassen jeans, groot haar en New Wave-muziek waren allemaal populair in de jaren tachtig, maar wat babynamen betreft, was Jessica de winnaar. De naam Ashley, die van Engelse oorsprong is en essenboom betekent, wordt eigenlijk beschouwd als een unisex-naam. De naam William, die sinds de jaren veertig niet de top vijf had gehaald, kwam ook weer in het spel, met meer dan 145.000 babyjongens die in deze tijd de naam kregen.

Voormalig tienerhartenbreker en acteur Matt Dillon speelde in de jaren tachtig in veel films, wat zeker de populariteit van de naam had kunnen vergroten.