Wat is de leukste naam voor een meisje?

Een verkleinwoord vorm van Elizabeth, „aan de Heer wijdt ik u. Een verkleinwoord van Elizabeth. Isabella en Isabel zijn beide namen uit de Catalaanse en middeleeuwse evoluties van Elizabeth, wat betekent „mijn God is mijn eed. Het maakte de schattigste meisjesnaamlijst omdat we de bijnaam Izzie schattig vinden.

Zowel Clara als zijn variatie Claire klinken lief, schattig en vrolijk. Deze Latijnse naam betekent 'beroemd of briljant. Clarissa, de Latijnse versie van de naam Clarice komt voor in een aantal middeleeuwse documenten. Evelyn heeft misschien een Normandische oorsprong, maar het moderne gebruik komt van de Oud-Engelse achternaam.

Het was een top 20-naam in de jaren 20 en 30, maar viel in de jaren 80. Het klimt langzaam maar gestaag in de hitlijsten. Emma is al vier jaar de topnaam in de Verenigde Staten, volgens de database van de sociale zekerheid. Het is niet alleen voor niets dat de naam universeel betekent in het Duits, maar het is ook een tijdloze naam, met zijn populariteit die helemaal teruggaat tot het tijdperk van Jane Austen.

Plus, met beroemdheden als Emma Stone, Emma Thompson en Emma Watson om naar op te kijken, waarom zou je je eigen ster niet naar één willen noemen? We hebben ook betekenissen en oorsprong van elke naam uit Nameberry gehaald, omdat het kennen van de betekenis je soms helpt om naar de meest perfecte, schattigste naam voor je kleine meisje te leiden.