Wat is een goede naam voor een populair meisje?

Slechts een paar namen namen Olivia,. Als het gaat om de meest populaire namen van babymeisjes, zijn de topspots al een tijdje behoorlijk stabiel. Slechts een paar namen Olivia, Emma, Ava, Charlotte, Sophia en Isabella hebben al tien jaar lang de beste namen van babymeisjes, zo niet meer. De laatste gegevens zijn afkomstig van de socialezekerheidsadministratie en dit waren het afgelopen jaar de tien meest populaire namen voor meisjes.

Lees verder voor de top 1000 meisjesnamen samen met hun betekenis, oorsprong en populariteit door de jaren heen. Je hebt alles gedaan, van het opslaan van haar kast tot het bouwen van de wieg voor je nieuwe kleine meisje, maar je hebt nog geen naam gekozen. Wordt ze meer een Luna of een Victoria? Hoe zit het met Amelia? Is een mannelijke countrymuziekster de reden waarom Paisley een vlucht heeft genomen als een populaire meisjesnaam? Met een nieuwe eeuw kwamen nieuwe Lucy-fans. Van 2000 tot 2003 sprong de naam 100 plekken, van 323e plaats naar 220e, en bleef vanaf daar klimmen.

Nu is de naam een ster, naast zanger Willow Smith. Addison was een groot deel van het begin van de 20e eeuw een top 1.000 jongensnaam en kwam vervolgens eind jaren tachtig weer tevoorschijn. In de jaren 2000 leerden sommige jonge tv-kijkers Lillian kennen via Lillian Lilly Truscott (gespeeld door Emily Osment, links afgebeeld), de beste vriend van Disney's Hannah Montana. Leah lijkt zijn huidige succes meer te danken te hebben aan een van Jon en Kate Gosselins sextuplets, afgebeeld, dan aan de Star Wars-galactische prinses, Leia.

De stijgende populariteit van de naam komt ongeveer overeen met de carrière van actrice Isla Fisher, die het sterrendom bereikte via de kassa hits Wedding Crashers (200) en Confessions of a Shopaholic (200). Deze klassieker staat sinds 1986 niet uit de top 50, een paar jaar nadat de soap overdag The Young and the Restless het personage Victoria Newman introduceerde (de laatste tijd gespeeld door Amelia Heinle, foto). Als je op zoek bent naar unieke meisjesnamen, heb je letterlijk duizenden opties. Enkele van de populairste categorieën zijn onder meer godinnennamen, door de natuur geïnspireerde namen, achternamen als voornamen, en woordnamen.

Je vindt overal in Nameberry unieke namen voor babymeisjes en jongens, maar hier zijn enkele van de schattigste meisjesnamen die ook zeldzaam en ongebruikelijk zijn. Toen Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings-ster Awkwafina Nora Lum in 1988 werd geboren, was Nora de 397e meest populaire babymeisjesnaam. Het is een insiders-blik op welke meisjesnamen andere ouders overwegen voor hun dochters en een voorspeller van toekomstige populariteit en trends. Emma was bijvoorbeeld de dertiende populairste meisjesnaam in 1900 en bleef populair in de jaren 1920.

Hierdoor blijft de informatie over de meest populaire babynamen actueler dan andere naamlijsten zoals de meest voorkomende voornamen. Dit houdt sommige namen als 'Emily', 'Emma' en 'Abigail' populair voor generatie na generatie. Kies gewoon een jaar of dat jaar betekenis voor je heeft of niet en haal resultaten op voor de namen van de meisjes die toen populair waren. Het goede nieuws is dat de socialezekerheidsadministratie elk jaar een lijst publiceert van de laatste 1.000 populairste namen van babymeisjes, samen met lijsten met namen die door de gelederen stijgen.

Nu populairder dan zijn variatie Zoe, Zoey is een relatieve nieuwkomer in de gelederen van populaire namen van babymeisjes. Daarom nemen veel mensen hun toevlucht tot gewone en populaire namen in de hoop dat hun kind zal opgaan en niet te maken krijgt met pesten. Team naar een WK-kampioenschap vrouwen, de naam Mia kraakte voor het eerst de top 100 populariteitsranglijst. Als naam voor babymeisjes piekte Hannah in populariteit van 1998 tot 2000, net voor het debuut van de sitcom van Miley Cyrus.

We markeren de kloof tussen populaire en zeldzame namen bij de cutoff voor de Top 1000 babynamen in de VS, en dat is misschien een goede plek voor jou om ook de grens te trekken (ook al is het verschil maar een paar baby's).