Wat is een naam voor een populair meisje?

Als het gaat om de meest populaire namen van babymeisjes, zijn de topspots al een tijdje behoorlijk stabiel. Slechts een paar namen Olivia, Emma, Ava, Charlotte, Sophia en Isabella hebben al tien jaar lang de beste namen van babymeisjes, zo niet meer. Toch komt soms een naam terug in stijl. Emma was bijvoorbeeld de dertiende populairste meisjesnaam in 1900 en bleef populair in de jaren 1920.

Het bereikte dieptepunt op nummer 463 in 1976, maar staat al een paar jaar op de nummer twee plek. Je hebt alles gedaan, van het opslaan van haar kast tot het bouwen van de wieg voor je nieuwe kleine meisje, maar je hebt nog geen naam gekozen. Wordt ze meer een Luna of een Victoria? Hoe zit het met Amelia? Hier zijn enkele van de meest populaire meisjesnamen van vandaag en wat ze betekenen. Denk buiten familie aan de populaire (of impopulaire) beroemde of historische figuren die de naam van je babymeisje zullen delen.

Team naar een WK-kampioenschap vrouwen, de naam Mia kraakte voor het eerst de top 100 populariteitsranglijst. Hoewel 'Katherine' misschien een populaire naam was toen Katherine Hepburn een ster was, is het tijd dat die naam overgaat zodat de 'Isla's' (naar Isla Fisher) hun tijd kunnen hebben om te schitteren. Vaak gerangschikt op nummer één op de interne hitlijsten van Nameberry, het heeft een solide plaats in de top 20 meest populaire meisjesnamen. Elk jaar rond Moederdag publiceert de socialezekerheidsadministratie meestal de meest populaire babynamen van het voorgaande jaar.

In het begin van de negentiende eeuw werd Abigail echter een term voor een dienstmeisje, wat leidde tot een afname in populariteit. Van Duitse oorsprong, wat nobel of adel betekent”, groeit de naam Adelaide in populariteit naast vergelijkbare namen zoals meisjesnamen die beginnen met A, zoals Ava, Ada, Adeline en Amelia. Hierdoor blijft de informatie over de meest populaire babynamen actueler dan andere naamlijsten zoals de meest voorkomende voornamen. Onnodig te zeggen, Abigail is weer gestegen dankzij een toename van vintage en ouderwetse namen - helemaal tot aan de top 20 populaire meisjesnamen, en vrij hoog op de lijst met meisjesnamen beginnend met A.

Je vindt alle topmeisjesnamen voor elke eerste initiaal gerangschikt op populariteit, samen met een complete alfabetische lijst van alle unieke namen die beginnen met die letter. Op de 941e plaats in 2001, steeg de naam in populariteit toen actrice Penelope Cruz naar voren kwam als de toenmalige costar, op het scherm en daarbuiten, van Tom Cruise. Van Olivia tot Charlotte en daarbuiten, hier zijn enkele van de meest populaire meisjesnamen van vandaag en hun betekenis. Als naam voor babymeisjes piekte Hannah in populariteit van 1998 tot 2000, net voor het debuut van de sitcom van Miley Cyrus.