Wat waren populaire babynamen in 1995?

Als je nog geen ouder bent, heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om de druk van het benoemen van een kind op je schouders te laten vallen? Of, misschien, welke namen je eigen ouders vochten om je te geven in 1995 of wanneer je werd geboren? Je wilt dat een naam uniek en toch trendy is, spannend en niet te basic, en misschien wil je zelfs enkele persoonlijkheidskenmerken voor het kind manifesteren naarmate het ouder wordt door ze te noemen naar een van je favoriete beroemdheden of beste vrienden. In 1995 waren enkele van de meest populaire babynamen duidelijk te wijten aan de laatste. Natuurlijk zit Cher misschien een beetje op de neus in termen van het benoemen van je baby naar een idool (en ik heb het over zowel Cher de zanger als Cher Horowitz, ster van Clueless, de beste film ooit, die toevallig uitkwam in 199, maar denk aan alle leuke gesprekken waartoe het zou kunnen leiden. Ja, Mariah Carey is de ultieme diva, maar haar talent valt niet te ontkennen.

In 1995 stond haar single Fantasy bovenaan de hitlijsten, ze pionierde in de vlindermodetrend en je ouders maakten waarschijnlijk ruzie over het al dan niet noemen van Mariah. Een naam die synoniem staat voor de jaren 90 en die crop tops die je met je naam zou krijgen, er op het strand overheen gespoten. Amber was misschien te populair voor ouders die hun kind een echt unieke naam wilden geven. Of ze wilden hun baby gewoon niet noemen naar de poser-vijand van Clueless.

Is het mogelijk om Tanner te heten en geen liefdevolle liefdesbelang te zijn? Zal het universum gewoon omkeren? Ouders in de jaren 90 groeiden op met Madonna in de jaren 80, en Madonna in de jaren 80 was blijkbaar alles. Wie kan het hen kwalijk nemen? Ben je net begonnen met het zingen van het themalied voor Doug, of. Whitney Houston zingt de Star-Spangled Banner in de Super Bowl 1991 is iets om je baby naar te noemen. Ik bedoel, ja, Alec Baldwin was ongeveer overal in de jaren 90.

Maar de naam „Alec klinkt alsof je in de war bent geraakt over de naam Alex. Misschien was het daarom de nummer 137 populaire naam in het decennium van de jaren 90? Sorry dat ik een hater ben. Drie verschillende varianten van deze naam stonden in 1995 in de Top 150 namen (de andere twee waren Jonathan en Jonathon). Deze lijkt het meest op Jonathan Taylor Thomas, maar maakte een spelfout op de geboorteakte.

We hebben ingecheckt bij de socialezekerheidsadministratie en ontdekten de meest populaire namen van de afgelopen 50 jaar. Toen, van de ongeveer twee miljoen van degenen die meisjes waren, was Jessica de nummer 1 babynaam, met 27.935 kleine Jessica's geboren dat jaar. Maar voordat iedereen besloot over Michael en Jessica (de beste babynamen van het decennium), moesten ze andere opties overwegen. Lang geleden in 1995 bedroeg de bevolking van de Verenigde Staten 262.764.948 en dat aantal omvat de 3,9 miljoen nieuwe baby's die dat jaar zijn geboren.

Het is onmogelijk om trends in babynamen te ontwarren van de media en culturele trends, vooral in de Verenigde Staten, dus de topnamen van elk jaar zijn duidelijk een teken des tijds. Of het nu gaat om het verkleinen van je lijst terwijl je beslist hoe je je lieve baby een naam geeft of het verhaal achter je naam leert, het onderwerp babynamen wordt al snel een konijnenhol van nieuwsgierigheid. Naast al die meisjes genaamd Jessica, waren er ook een paar andere mensen waarvan je misschien hebt gehoord die dat jaar arriveerden, zoals Dua Lipa, Georgie Henley, Tiera Skovbye en Sophia Ali.