Wat zijn populaire babynamen 2022?

Ik denk dat Florence waarschijnlijk positief wordt beïnvloed door de band Florence and the Machine, en het is ook een oude damesnaam. De andere genderneutrale namen in deze groep zijn vrij traditioneel, maar laten ook dezelfde trend zien die je bij jongens ziet, waaronder Emerson, Madison, Evan en Hayden. Ook opmerkelijk, Keiran zit in deze groep voor jongens en de variatie Kieran zit in deze groep voor genderneutrale namen, het verschil is alleen de volgorde van de klinkers. Een leuke en funky keuze die het super stijlvolle „oo klinkergeluid van namen als Luna en Juno recht vooraan zet in spelling en geluid.

Deze topnamen variëren van coole klassieker August, een recente koninklijke babynaam tot de nog ongehoorde Rhaenyra, heldin van de aanstaande prequel van Game of Thrones. Een andere niet-binaire naam bij uitstek, Lux is een slanke en levendige keuze die voor beide geslachten stijgt en tegelijkertijd gelijkmatig genderevenwichtig blijft. Rhodos, wetenschappelijk en kosmopolitisch, is een van de meest stijlvolle van de nieuwe S-eindnamen die hun stempel drukken op de Amerikaanse naamontsnapping. Hoe je het ook spelt, deze ultieme houtachtige jongensnaam spreekt ouders serieus aan die dromen van ruig pandemisch escapisme.

Ik denk dat blauw een coole naam is voor beide geslachten, maar als je het gaat gebruiken, volg het dan niet met een zelfstandig naamwoord naam. Nameberry's regerende topjongensnaam is ook een van de snelst stijgende in de Engelssprekende wereld, momenteel gerangschikt in de Top 50 in Australië, Nieuw-Zeeland, Schotland en Engeland en Wales. De laatste groepen bestaande uit de top 50 omvatten een andere Twilight-naam (Rosalie), een vriendennaam (Phoebe) en een koninklijke naam, Anastasia. Rue combineert de liefde van ouders voor korte, zoete middeltjes en genderneutrale namen en duikt op als tweede naam in steeds meer spraakmakende geboorteaankondigingen van de laatste tijd.

De namen die je hieronder ziet, variëren van traditionele favorieten tot unieke en zelfs onverwachte namen waar ouders op dit moment dol op zijn. Met demonische namen als Lilith, Loki, Mazikeen, Azrael en zelfs Lucifer stevig op de naamgevingskaart voor baby's, Draco is naar voren gekomen als een edgy O-ending-mogelijkheid om omarmd te worden door ouders die zijn opgegroeid met Harry Potter en zijn klasgenoten. Nameberry's lijst met populaire meisjesnamen wordt maandelijks bijgewerkt en laat je zien welke namen van babymeisjes ouders het meest de voorkeur geven in (bijna) realtime.