Wat zijn populaire meisjesnamen in duitsland?

Samen met Emilia zijn de andere meisjesnamen in de Duitse Top 5 Hannah, Mia, Emma en Sofia. Samen met Matteo zijn andere topjongensnamen in Duitsland Noah, Leon, Finn en Elias. In Duitsland is het de taak van de GFDS - de Vereniging van de Duitse Taal - om elk jaar de meest populaire namen in het land te volgen. Professor Damaris Nübling vertelde de DPA dat de namen van jongens de afgelopen jaren steeds creatiever zijn geworden.

Bielefeld ontdekte ook regionale patronen, met traditionele namen die populair blijken te zijn in zuidelijke deelstaten waar namen doorgaans van generatie op generatie worden doorgegeven. Het zijn mooie keuzes voor ouders die uit de buurt blijven van de trendy namen en kiezen voor namen die de tand des tijds hebben doorstaan. Emilia behoort tot de topnamen van Duitsland in plaats van Amelia, Klara neemt de plaats in van Clara, Emilie staat in voor Emily, Sofie en Lilli worden gebruikt in plaats van de gebruikelijke Engelse versies Sophie en Lily. Eliana (Griekse en Hebreeuwse oorsprong) is een naam die 'helder', 'fakkel', 'mooi', 'stralend' en 'licht betekent.

Er zijn altijd meerdere dingen waarmee u rekening moet houden, zoals of u de naam in de eerste plaats echt leuk vindt of niet. Namen als Ida, Romy, Linus en Levin, die allemaal tot de meest populaire namen in Duitsland behoren, maar geen van hen maakt de Amerikaanse Top 1000, zijn misschien het overwegen waard voor een Amerikaans kind. Roza (Italiaanse oorsprong) is een populaire Germaanse versie van Saint Rose, een Italiaanse heilige die leefde in de 13e eeuw. De naam van je babymeisje zet de toon voor je verwachtingen als ouder en geeft de geest van je hoop en dromen voor je kleintje weer.

Rekening houdend met dit, hebben we een lijst samengesteld met oude namen voor meisjes die verschillende persoonlijkheden weerspiegelen waarnaar je je dochter zou kunnen noemen. Annika, Nina, Franziska, Sebastian, Matthias en Dominik verschenen allemaal op de lijsten met populaire namen in Zuid-Duitsland. Met een sterke en trotse geschiedenis die duizenden jaren teruggaat, er zijn tal van oude Duitse meisjesnamen om uit te kiezen. Maya (Turkse oorsprong) is een naam die de 'ster van de zee' betekent, 'verheven ',' geliefde ',' rebelse 'en verwijst naar 'het kind dat gewenst is.

Misschien wil je ook door de realtime lijsten met populaire meisjesnamen en populaire jongensnamen van Nameberry bladeren.