Wat zijn populaire meisjesnamen in het VK?

Ontdek welke babynamen de top 100 van populairste meisjesnamen bereikten Deze ooit stevige favorieten zullen waarschijnlijk in de Top 20 worden vervangen door Maisie (+6 plaatsen op positie 2) en de klassieke naam Alice (ook +6 plaatsen op 2.Andere recente trendnamen van de afgelopen jaren zoals Evelyn, Sienna en Beckham geïnspireerde Harper neemt af in populariteit en zal waarschijnlijk worden vervangen door Maya, Violet en Lottie. Bovendien maken traditionele namen die de afgelopen jaren zijn afgenomen een comeback zoals Emma en Clara, die beide sterk stijgen - 20 plaatsen omhoog naar respectievelijk positie 42 en 70. Hier zijn de nieuwste top 100 meisjesnamen en hun posities vorig jaar. Samen met Olivia zijn de beste Britse meisjesnamen vorig jaar Amelia, Isla, Ava en Mia.

Baby Centre voorspelde ook dat de aankondiging van Harry en Meghan Lily langer op de eerste plaats zou kunnen houden. Andere populaire meisjesnamen in de top vijf zijn Amelia op de tweede plaats, Sophia (derde), Olivia (vierde) en Ava (vijfde). Of op zoek naar een gepersonaliseerd babycadeau? We houden van deze superleuke badjas in babyformaat die verkrijgbaar is in roze, blauw en grijs en kan ook worden gepersonaliseerd. Bekijk meer details hier op Amazon.

Het is de laatste jaren enorm populair geworden dankzij de actrice Sienna Miller en prinses Beatrice kozen deze populaire babynaam voor haar eerstgeborene. De ranglijst van babynamen, samengesteld door experts van Baby Centre, plaatst drie koninklijke jongensnamen in de top 20, terwijl een variatie op de naam van de dochter van Prins Harry en Meghan Markle de eerste plaats inneemt voor namen van babymeisjes. De drie beste babynamen voor jongens bleven hetzelfde als vorig jaar, waarbij Mohammed het populairst was, gevolgd door Noach en vervolgens Oliver. De namen van deze babyjongens - vermeld in volgorde van populariteit - zullen je veel inspiratie geven over hoe je je kleintje moet noemen.

Zo, als je je babymeisje een populaire naam wilt geven - of een minder populaire naam onderaan de lijst - of als je gewoon zin hebt in wat inspiratie, blader dan door de onderstaande namen. Naast de Babycenter-gegevens over namen zegt Siân Bradford, van het Office for National Statistics (opent in nieuw tabblad) (ONS), dat tv-programma's, films en beroemdheden dit jaar een grote invloed blijken te zijn voor populaire babynamen. Of je nu graag de trends met babynamen wilt volgen, of je bent wanhopig op zoek naar hoe iedereen hun pasgeborenen noemt (zodat je kind niet een van de vijf zal zijn in een klas met dezelfde naam), het is altijd interessant om te kijken naar wat de meest populaire babynamen zijn in het VK - en nogal handig, de Office of National Statistics heeft zojuist hun laatste update gedeeld. Journalisten die schrijven over de nieuwste trends op babynamen of op maat gemaakte of geregionaliseerde inhoud willen maken, worden uitgenodigd om contact op te nemen met het Bounty Press Office voor hulp.

Een andere koninklijke naam, Harry, staat op nummer 8 voor jongens, en William, de naam van de toekomstige koning, staat in de Top 20 meest populaire namen voor jongens. Als je van deze naam houdt maar iets anders wilt, probeer dan een van de taalvariaties zoals Jacques (Frans), Jaako (Fins) of Jago (Cornish). Statistieken over babynamen omvatten geen geboorten van vrouwen die gewoonlijk in Engeland wonen en in het buitenland bevallen. Oliver, oorspronkelijk populair in de middeleeuwen, verloor zijn gunst na de zeventiende eeuwse heerschappij van Oliver Cromwell.