Welke populaire meisjesnamen?

Toch komt soms een naam terug in stijl. Emma was bijvoorbeeld de dertiende populairste meisjesnaam in 1900 en bleef populair in de jaren 1920. Het bereikte dieptepunt op nummer 463 in 1976, maar staat al een paar jaar op de nummer twee plek. Als het gaat om de meest populaire namen van babymeisjes, zijn de topspots al een tijdje behoorlijk stabiel.

Slechts een paar namen Olivia, Emma, Ava, Charlotte, Sophia en Isabella hebben al tien jaar lang de beste namen van babymeisjes, zo niet meer. Dit zijn exact dezelfde 10 namen als het jaar ervoor, maar enigszins herschikt. Charlotte is een beetje op, Ava is een beetje naar beneden, maar de top 10 is eigenlijk stabiel. De laatste gegevens zijn afkomstig van de socialezekerheidsadministratie en dit waren het afgelopen jaar de tien meest populaire namen voor meisjes.

Lees verder voor de top 1000 meisjesnamen samen met hun betekenis, oorsprong en populariteit door de jaren heen. Je hebt alles gedaan, van het opslaan van haar kast tot het bouwen van de wieg voor je nieuwe kleine meisje, maar je hebt nog geen naam gekozen. Wordt ze meer een Luna of een Victoria? Hoe zit het met Amelia? Badass Princess-namen zijn niet aantrekkelijk vanwege hun geluid of zelfs hun stijl, maar dankzij hun imago. Ze zijn een beetje slecht, een beetje goed en de perfecte combinatie van beide.

Daarom kan het bladeren door de beste naamlijsten voor babymeisjes zoals deze je helpen inspireren en je zelfs kennis laten maken met trending namen die je misschien nog niet eerder hebt overwogen. Het is een insiders-blik op welke meisjesnamen andere ouders overwegen voor hun dochters en een voorspeller van toekomstige populariteit en trends. Misschien kiezen ouders er daarom voor om hun meisjes te vernoemen naar sterke vrouwen, een enorme naamgevingstrend opgemerkt door BabyCenter. Maak een verzameling namen van babymeisjes die je aanspreken, zelfs als je geen antwoord hebt op een van de bovenstaande vragen.

Maar het heeft ook een toename gevonden in namen geïnspireerd door nieuwsshows als Ted Lasso (Keely, Bex), oude favorieten zoals Gilmore Girls (Lorelai, Rory) en streamingshows zoals WandaVision (Wanda, Agatha en Darcy). Bovendien, de naam 'Ariana', die tot de laatste jaren niet erg populair was, ervoer waarschijnlijk een piek vanwege de prevalentie en populariteit van de zangeres Ariana Grande. We kunnen u helpen, met lijsten met zowel de meest populaire als meest unieke namen voor meisjes, trends en zoekhulpmiddelen, nieuws en advies om u naar de perfecte meisjesnaam te leiden. Hierdoor blijft de informatie over de meest populaire babynamen actueler dan andere naamlijsten zoals de meest voorkomende voornamen.

Bovendien, in een dag dat bijnamen razernij zijn, is het heel gemakkelijk om een babymeisje 'Ellie' als bijnaam te noemen als haar naam 'Eleanor is. De SSA stelt elk jaar hun lijst samen met de meest populaire babynamen voor jongens en meisjes met behulp van gegevens van U. Naamlijsten voor babymeisjes helpen u bij het zoeken naar de duizenden namen om de opties te vinden die u het meest aanspreken.