Zijn de meest populaire babynamen?

Topnamen van de afgelopen 100 Jaren; 1 · 2 · 3; James · Robert · John; 4, 663, 035 · 4, 407, 377 · 4, 403, 862.Deze beproefde populaire namen zijn afkomstig uit een universum met 177.238.032 mannelijke geboorten en 172.053.794 vrouwelijke geboorten. Gezien alle spellingen samen, Jackson is eigenlijk de tweede meest populaire naam voor jongens in de VS en Sophia de topnaam voor meisjes. Nou, je moet niet vergeten dat de lijsten met de meest populaire voornamen in de VS censusgegevens bevatten van alle mensen in de Verenigde Staten. Olivia is de naam van een populair personage in het langlopende tv-programma Law and Order Special Victims Unit, terwijl Isabella de naam is van de hoofdpersoon uit het boek Twilight.

Er zijn frequente pieken in het voorkomen van bepaalde namen na de populariteit van een bepaald boek of tv-programma. Over het algemeen is er geen zekere manier om te zeggen waarom mensen allemaal plotseling hun baby's noemen zoals ze zijn, maar veel wetenschappers geloven dat de bovenstaande redenen helpen om de babynaamgevingssituatie in de Verenigde Staten een beetje beter te verklaren. Als je de meest populaire vrouwelijke voornamen of de meest populaire mannelijke voornamen in de Verenigde Staten hebt bekeken, zul je zien dat die lijsten veel verschillen van de bovenstaande met de meest populaire babynamen. Emma was bijvoorbeeld de dertiende populairste meisjesnaam in 1900 en bleef populair in de jaren 1920.

Daarom kunt u ten minste 16,5% van de namen op de populaire voornamenpagina's toeschrijven aan de ouder wordende babyboomgeneratie. De lijst van populaire babynamen van de socialezekerheidsadministratie wordt elk jaar in mei vrijgegeven, gebaseerd op statistieken van het voorgaande kalenderjaar. Populaire babynamen, gebaseerd op het jaar waarin ze populair zijn, worden bepaald door het aantal mensen dat hun baby die specifieke naam in één jaar geeft. De SSA stelt elk jaar hun lijst samen met de meest populaire babynamen voor jongens en meisjes met behulp van gegevens van U.