Zijn populaire meisjesnamen?

Als het gaat om de meest populaire namen van babymeisjes, zijn de topspots al een tijdje behoorlijk stabiel. Slechts een paar namen Olivia, Emma, Ava, Charlotte, Sophia en Isabella hebben al tien jaar lang vrijwel de beste namen van babymeisjes bekleed, zo niet meer. Dit zijn exact dezelfde 10 namen als het jaar ervoor, maar enigszins herschikt. Charlotte is een beetje op, Ava is een beetje naar beneden, maar de top 10 is eigenlijk stabiel.

Je hebt alles gedaan, van het inslaan van haar kast tot het bouwen van de wieg voor je nieuwe kleine meisje, maar je hebt nog geen naam gekozen. Wordt ze meer een Luna of een Victoria? Hoe zit het met Amelia?. Is een mannelijke countrymuziekster de reden waarom Paisley een vlucht heeft genomen als een populaire meisjesnaam? Met een nieuwe eeuw kwamen nieuwe Lucy-fans. Van 2000 tot 2003 sprong de naam 100 plekken, van 323e plaats naar 220e, en bleef vanaf daar klimmen.

Nu is de naam een ster, naast zanger Willow Smith. Addison was een top 1.000 jongensnaam voor een groot deel van het begin van de 20e eeuw, en kwam vervolgens weer tevoorschijn in de late jaren tachtig. In de jaren 2000 leerden sommige jonge tv-kijkers Lillian kennen via Lillian Lilly Truscott (gespeeld door Emily Osment, links afgebeeld), de beste vriend op Disney's Hannah Montana. Leah lijkt zijn huidige succes meer te danken te hebben aan een van Jon en Kate Gosselins zestuplets, afgebeeld, dan aan de Star Wars-galactische prinses, Leia.

De stijgende populariteit van de naam komt ongeveer overeen met de carrière van actrice Isla Fisher, die het sterrendom bereikte via de kassa hits Wedding Crashers (200) en Confessions of a Shopaholic (200). Deze klassieker staat sinds 1986 niet uit de top 50, een paar jaar nadat de soap overdag The Young and the Restless het personage Victoria Newman introduceerde (de laatste tijd gespeeld door Amelia Heinle, foto). Daarom nemen veel mensen hun toevlucht tot veelvoorkomende en populaire namen in de hoop dat hun kind zal opgaan en niet te maken krijgt met pesten. Decennia lang was Nova aantoonbaar veel beter bekend als de titel van een PBS-wetenschapsserie dan als de naam van een babymeisje.

Het is een insiders' blik op welke meisjesnamen andere ouders overwegen voor hun dochters en een voorspeller van toekomstige populariteit en trends. Kies een unieke naam voor je babymeisje, iets dat cool, preppy of edgy is, maar nog steeds mooi op zijn eigen manier door een naam te selecteren die niet bovenaan de meest populaire lijst staat. Als je geïnteresseerd bent om te zien hoe de trends en populariteit van babynamen voor meisjes zijn veranderd, kun je de onderstaande links gebruiken om de historische gegevens per decennium te bekijken. Deze naam dook op als een populaire meisjesnaam nadat Splash uit 1984 het publiek introduceerde bij Daryl Hannah's Madison the mermaid.

Met behulp van de meest recente gegevens van de socialezekerheidsadministratie, we hebben een aftellijst samengesteld van de 50 meest geselecteerde meisjesnamen in de U. Lang een populaire jongensnaam, kwam Avery naar voren als de naam van een babymeisje in 1989, hetzelfde jaar introduceerde Murphy Brown van tv Colleen Dewhurst (foto, rechts) als de moederlijke kracht van de natuur, Avery Brown. Social Security Administration (SSA) verzamelt informatie over geboorten en babynamen die in de Verenigde Staten zijn gekozen; vervolgens creëert de SSA een ranglijst voor de topnamen voor meisjes en jongens. Als je het aan de populaire mening wilt overlaten, kun je een babynaamgevingsfeest organiseren waar vrienden en familie lieve suggesties bedenken voor de naam van je babymeisje.

De populariteit van de naam bleef dalen en daalde in 1978 op de 588e plaats, toen Lucy Van Pelt, het crabby Peanuts-personage, tot bekendheid in de popcultuur kwam. Als naam voor babymeisjes piekte Hannah in populariteit van 1998 tot 2000, net voor het debuut van de sitcom van Miley Cyrus. Het goede nieuws is dat de socialezekerheidsadministratie elk jaar een lijst publiceert met de nieuwste 1.000 populairste namen voor babymeisjes, samen met lijsten met namen die door de gelederen stijgen. Bovendien, de naam 'Ariana', die tot de laatste jaren niet erg populair was, ervoer waarschijnlijk een piek vanwege de prevalentie en populariteit van de zangeres Ariana Grande.

In de afgelopen 10 jaar is de naam Penelope populairder dan ooit in gegevens van de socialezekerheidsadministratie. .