Populaire babynamen vermijden?

Onpopulaire babynamen die het risico lopen uit te sterven, zijn onder meer Dale, Gary, Nigel, Alexa, Dierdre en Cheryl om er maar een paar te noemen. En vergeet geen monogrammen, waarbij de laatste initiaal wordt geflankeerd door de eerste en middelste initialen. Ik dacht niet aan monogrammen toen ik mijn kleine meisje een naam gaf, zegt een moeder. Sorry om te zeggen, haar monogram is LSD.

Ze is nu 11 en al haar vrienden hebben alles monogram gemaakt, maar ik kan mezelf er niet toe brengen LSD op haar boekentas of sweatshirt te doen. Vraagt u zich af hoe populair uw eerste keuze is? Dankzij het internet is het antwoord binnen handbereik. Toen we meer dan 4.000 ouders en aanstaande ouders ondervroegen over hun naamgevingsproces, ontdekten we dat 8 procent van degenen die hun naamkeuzes op een zoekmachine hebben aangesloten, van gedachten veranderde als gevolg van wat ze vonden - en overpopulariteit was een van de meest voorkomende redenen voor de overstap. Wat als je erachter komt dat je 5-jarige dezelfde voor- en achternaam had als een beruchte maffioso of sekteleider? Als je dit lot wilt vermijden, is het tijd om je favoriete zoekmachine op te starten.

Voer de volledige naam in die je overweegt en kijk wat je krijgt. Dus, hoe voorkom je dat je de beste babynaam van de toekomst kiest? Hier is een lijst die ik heb samengesteld van de top 20 meest populaire babymeisjesnamen van de afgelopen 5 jaar en hun ranglijst in dat tijdsbestek. We weten dat elke ouder dol is op hun baby"s, maar dit betekent geenszins dat ze haar I'adorher zullen noemen, uitgesproken als „Ik ben dol op haar. Een variatie op Wilbur (wat zeker een populairdere keuze is voor ouders), het betekent resoluut of briljant.

Maar hoe maak je onderscheid tussen de goede en de lelijke namen? De beste manier is om de namen te vinden die je moet vermijden. Ongebruikelijke spellingen zijn erg populair, maar denk goed na voordat je originaliteit toevoegt met een extra letter of twee; je zou je kind kunnen voorbereiden voor een leven lang spelfouten en eindeloze herhalingen van „Dat klopt, met een Y voor yeti. Ik heb het over de socialezekerheidsadministratie, die elk jaar de meest populaire babynamen volgt. Een andere medewerker van Quartz, groeiredacteur Jennifer Chang, zei dat ze het op prijs stelde dat immigranten van de eerste generatie van haar ouders uit Taiwan haar een populaire Amerikaanse naam hadden gegeven.

Maak je echter geen zorgen, als je een van de impopulaire babynamen hebt gekregen, onthoud dan dat je zoveel meer bent dan je naam. Wanneer de samenleving in het algemeen een naam noemt „te populair”, is het niet meer dan normaal dat mensen verschillende, maar vergelijkbare alternatieven gaan vinden. Tussen 1980 en 2000 werd de naam „Sarah” consequent gerangschikt als de vierde- of vijfde meest populaire naam in de VS. Blader door de lijst voor meer lelijke namen voor zowel jongens als meisjes die u moet vermijden om uw baby een naam te geven.

Het is superpopulariteit, en hoewel het geweldig is voor homecoming royalty's en kleine bedrijven, is het niet zo'n goed criterium voor een babynaam. Een ander legt uit, ik wilde geen namen in of nabij de top tien, dus hebben we de namen op onze lijst geschrapt waarvan we ontdekten dat ze super populair waren.