Wat zijn populaire meisjesnamen voor 2021?

Ottilie is de hoogste nieuwkomer op de lijst met populaire namen op nummer 25, geïnspireerd door de dochter Ottilie Rue van influencer Zoe Sugg. Daarom kan het bladeren door de beste naamlijsten voor babymeisjes zoals deze je helpen inspireren en je zelfs kennis laten maken met trending namen die je misschien nog niet eerder hebt overwogen. Terwijl Kylo en Anakin allebei de SSA-lijst met snelklimmende namen voor jongens maakten, waren meisjesnamen vorig jaar niet zo gericht op popcultuur. Langere namen lijken grip te krijgen omdat veel van de snelst stijgende namen langer zijn dan vier letters.

Toen BabyCenter rapporteerde over de beste trends voor babynaamgeving van het jaar, ontdekte het dat genderneutrale namen nog steeds toenemen. We weten voor veel ouders dat er veel nodig is om te beslissen hoe ze hun kind moeten noemen, van familiegeschiedenis en speciale betekenissen tot zelfs geluid en spelling. Naast het bijhouden van de meest populaire namen, volgt de SSA welke namen de grootste sprongen in populariteit hebben. Lees verder voor de top 1000 meisjesnamen samen met hun betekenis, oorsprong en populariteit door de jaren heen.

Uit een recent BabyCenter-onderzoek bleek bijvoorbeeld dat 40 procent van de ouders besloot de traditionele spelling over te slaan bij het kiezen van de naam van hun baby. Alle namen in de Verenigde Staten worden gerapporteerd op basis van het veld Voornaam op de aanvraag voor een socialezekerheidskaart. De namen die je hieronder ziet, variëren van traditionele favorieten tot unieke en zelfs onverwachte namen waar ouders op dit moment dol op zijn. Als je de top tien lijst met namen van babymeisjes hardop leest, zul je een soortgelijk geluid opmerken in de laatste lettergreep van acht van de namen - de ahs hebben het zeker nog steeds.

De ranglijst van babynamen van BabyCenter wordt in realtime bijgewerkt, daarom zie je vandaag misschien één naam bovenaan deze lijst, maar volgende week iets heel anders. Natuurlijk, als je niet wilt dat je dochter haar naam deelt met een (of, in veel gevallen, meerdere) van haar klasgenoten, heb je buiten de klassiekers genoeg opties.