Wat waren populaire babynamen in 1975?

Top 1000 populaire babynamen in 1975; 6 · Robert · Michelle; 7 · John · Kimberly; 8 · Brian · Lisa; 9 · Matthew · Stephanie; 10 · William · Nicole. Het decennium sloot af met Emma, Olivia, Sophia en Ava die de top vijf van meest populaire namen voor meisjes en Ethan, Michael, Alexander en William voltooiden de top vijf van meest populaire jongensnamen. Elizabeth stond op de 10e plaats in populariteit voor meisjes en was een van de 25 meest populaire namen die al tientallen jaren aan meisjes werden gegeven. Hoewel de meest populaire babynamen van de afgelopen zeven decennia jaar tot jaar niet dramatisch zijn veranderd, is er een hele andere lijst met ouderwetse babynamen die een comeback zouden kunnen maken.

Michael en Lisa waren weer de meest populaire namen, terwijl Robert en Melissa allebei de top vijf kraakten. Michael en Jennifer behielden hun plek terwijl de namen Daniel voor jongens en Amanda voor meisjes de 10e meest populaire waren. Aan het begin van de jaren tachtig waren er meer dan 700.000 jongens genaamd Michael en bijna 600.000 Jennifers die allebei nog steeds de nr. Elk jaar publiceert de socialezekerheidsadministratie (SSA) een lijst met de meest populaire babynamen van het voorgaande jaar.

In 2003 was Emma de op een na populairste voor meisjes, terwijl Michael zijn grip op de lijst voortzette en de op een na populairste babyjongensnaam was. Rachel was de 12e meest populaire naam voor meisjes, een feit dat mogelijk is beïnvloed door de populaire tv-serie, „Vrienden, die in de vroege seizoenen was. Ashley onderbrak Jessica's regering als de meest populaire naam slechts twee jaar, maar er was nauwelijks een verschil in populariteit. Jennifer overtrof Lisa in 1970 als de meest populaire babynaam voor meisjes, terwijl Michael zijn bolwerk op die titel voor de jongens voortzette.

De naam Jennifer was een favoriet op weg naar de jaren 80, en de oorsprong komt van een Cornish-vorm van de Welshe naam „Gwenhwyfar. Emily en Jacob bekleedden de eerste plek, maar meisjesnamen als Madison en Hannah liepen niet ver achter in populariteit. De naam Emma heeft een Duitse oorsprong en betekent „geheel of” universeel, terwijl Noach Bijbelse oorsprong heeft en „rust” of „rust” betekent. We tellen het aantal keren dat elke naam gedurende het decennium voorkomt en rangschikken ze vervolgens in volgorde van afnemende frequentie.